Oogspoelmiddelen

Oogspoel middelen voorkomen dat er bacteriën in de ogen binnendringen en er infecties ontstaan. De oogspoel flessen worden gebruikt om het oog uit te spoelen nadat er vuil, stof, houtsplinters of chemicaliën in het oog zijn gekomen. Welke oogspoel je moet gebruiken, lees je onderaan de pagina.

Toont alle 8 resultaten

Terug

Welke oogspoeling heb ik nodig?

bij mechanische letsels (bijv. stof, vuil, metaal- of houtsplinters) en letsels door chemische stoffen (m.u.v. zuren en logen!) gebruik je oogspoelmiddel met steriele zoutoplossing. Spoel in dit geval circa 5 minuten. Een flacon van 500 ml is voldoende om ongeveer 5 minuten te kunnen spoelen.

Oogspoelflessen met een PH-neutraal spoelmiddel zijn speciaal voor behandeling van letsels door zuren en logen. Dit middel bevat een steriele fosfaatoplossing, die zuren en logen op de huid of in de ogen snel neutraliseert, zodat de natuurlijke PH-waarde van het oog weer bereikt wordt. Na gebruik van een fosfaatoplossing wordt naspoelen met steriele zoutoplossing geadviseerd.

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen? Wij helpen graag! Neem gerust contact met ons op via 085 303 8270 of mail naar info@brandveilignl.com.