Brandmelders

Brandmelders zijn essentieel om jouw omgeving brandveilig te maken. Op deze pagina vind je een ruim assortiment brandmelders. Bestel jouw brandmelder bij Brandveiligheidswinkel.nl.

Resultaat 1–9 van de 22 resultaten wordt getoond

Terug

Rookmelders van Brandveiligheidswinkel.nl

Met een rookmelder van Brandveiligheidswinkel.nl weet je zeker dat je op tijd bij een brand bent om de schade zoveel mogelijk te beperken. Op onze website vind je een ruim aanbod aan rookmelders, hittemelders en koolmonoxidemelders. Bestel jouw rookmelder veilig en snel bij Brandveiligheidswinkel.nl.

Verplichte rookmelders

Wist je dat ieder gebouw in Nederland vanaf juli 2022 verplicht is om minimaal een rookmelder per verdieping te hebben? Dit staat in het nieuwe bouwbesluit. Om je daar alvast op voor te bereiden vind je bij Brandveiligheidswinkel.nl een ruim aanbod aan rookmelders die voldoen aan alle eisen om jouw omgeving brandveilig te maken.

Rookmelders redden levens

Bij brand vallen de meeste slachtoffers door het inademen van rook. Tijdens je slaap wordt je reukvermogen uitgeschakeld. Indien er brand ontstaat terwijl jij aan het slapen bent word je dus niet wakker van de rooklucht. Rook bevat veel giftige stoffen waardoor je al snel in een diepe bewusteloosheid kan raken. Een rookmelder is daarom essentieel in jouw huis. Hoe sneller je een brand ontdekt, hoe sneller je jezelf en anderen in veiligheid kan brengen. Voorkom ernstige schade aan jouw huis of gezondheid met een rookmelder van Brandveiligheidswinkel.nl

Waar moet een rookmelder hangen?

De beste plek om een rookmelder op te hangen is in de gang of op de overloop. Dit zijn meestal vluchtroutes bij een huisbrand. Hang op iedere verdieping een rookmelder aan het plafond en minimaal 50 cm van een muur of hoek. Het is verstandig om een rookmelder op te hangen waar de slaapkamer aan verbonden is. Dit is namelijk een vluchtroute. Voor de optimale veiligheid is het aan te raden om in iedere slaapkamer, leefruimte en in de ruimte waar de wasmachine en wasdroger staan op te hangen. Daarnaast is het aan te raden om een rookmelder op te hangen waar veel elektrische apparaten worden opgeladen zoals telefoons en tablets.

Maak jouw omgeving nog veiliger

Wij raden aan om naast een rookmelder ook nog andere brandveiligheidsartikelen in huis te hebben. Hang een blusdeken op in de keuken om vetbranden snel te doven en kies voor een schuimblusser om de meeste beginnende branden binnen huis te kunnen blussen. Een EHBO-koffer is altijd handig om in huis te hebben om alle verwondingen te kunnen bestrijden.