Blusdekens

Een blusdeken is een essentieel onderdeel van veiligheid in jouw omgeving. Met een blusdeken voorkom je snel dat een beginnende brand overslaat in een grote brand!

Toont alle 7 resultaten

Terug

Blusdekens van Brandveiligheidswinkel.nl

Heb je geen zin om de deur uit te gaan om een goede blusdeken te kopen? Dan hebben wij de oplossing voor je: online een blusdeken kopen. In ons assortiment vind je een ruim aanbod aan blusdekens voor beginnende branden. Een blusdeken kopen is nog nooit zo makkelijk geweest!

Waarom een blusdeken?

Een blusdeken is een ideaal product om een beginnende brand te bestrijden. De deken dien je over een vuur te leggen om te voorkomen dat de brand zich gaat vergroten en verspreiden. Door het gebruik van een blusdeken zorg je ervoor dat er geen zuurstof bij de brand kan komen. Hierdoor zal de brand doven. Een blusdeken is erg gebruiksvriendelijk, dus iedereen is geschikt om het te gebruiken!

Hoe gebruik je een blusdeken?

In het geval van een keukenbrand dient een blusdeken als volgt gebruikt te worden:

  • Trek de blusdeken aan de banden uit de houder.
  • Zet de hittebron uit.
  • Leg de blusdeken over de brandhaard.
  • Laat de haard bedekt totdat de brand gedoofd is

 In het geval van mensen gebruik je de blusdeken als volgt:

  • Laat het slachtoffer voor zover dat mogelijk is liggen.
  • Wikkel het slachtoffer van onder naar boven in de blusdeken.
  • Zorg ervoor dat het hoofd vrij blijft.
  • Wrijf vervolgens van boven naar beneden.
  • Koel het slachtoffer af met water zodra de vlammen gedoofd zijn. 

Waar kan je een blusdeken het beste ophangen?

Een blusdeken kun je het beste ophangen op een plek waar de kans op een vetbrand het hoogst is. De meeste vetbranden vinden plaats in de keuken. Dit is dus de meest voor de hand liggende plaats om een blusdeken op te hangen. Soms gebruiken mensen een frituur in de schuur, het is daarom ook zeker niet gek om een blusdeken te plaatsen in de schuur.

Verschillende soorten blusdekens

Bij Brandveiligheidswinkel.nl shop je verschillende soorten blusdekens. Op onze website vind je blusdekens in een softbag en in een hardcase. Het voordeel van een softbag is dat hij handig is om mee te nemen. Hierdoor is veiligheid altijd binnen handbereik. Het voordeel van een hardcase is dat deze dekens dubbel laags zijn. Dit zorgt voor een beter effect op de brand. Een blusdeken in een softbag of hardcase koop je gemakkelijk en snel bij Branveiligheidswinkel.nl. 

Blusdekens in verschillende maten

Bij Brandveiligheidswinkel.nl shop je blusdekens in allerlei verschillende maten. Van blusdekens van 100 bij 100 cm tot blusdekens van 180 bij 180 cm, je vindt het in ons assortiment. De blusdekens van Brandveiligheidswinkel.nl zijn geschikt voor verschillende soorten beginnende branden. Weet je niet zeker welke maat blusdeken geschikt is voor jouw situatie? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen jou graag verder!

Maak jouw omgeving nog veiliger

Met alleen een blusdeken is jouw omgeving nog niet volledig brandveilig. Bij Brandveiligheidswinkel.nl shop je naast blusdekens nog veel meer andere veiligheidsartikelen om jouw omgeving helemaal brandveilig te maken. Met een schuimblusser, een sprayblusser en de juiste pictogrammen maak je jouw omgeving nóg veiliger!