Vetblussers

Een vetblusser voor het blussen van branden in klasse F koop je eenvoudig en snel bij Brandveiligheidswinkel.nl. Ons assortiment omvat vetblussers voor gebruik thuis of in jouw bedrijf. Bestel jouw brandblusser bij Brandveiligheidwinkel.nl.

Toont alle 5 resultaten

Terug

Vetblussers van Brandveiligveiligheidswinkel.nl

Vetblussers van Brandveiligheidswinkel.nl voldoen aan alle veiligheidseisen en zijn geschikt voor het blussen van branden in de klasse F.

  • Brandklasse F: oliën of vetten, bijvoorbeeld frituurolie of bakvet

Het koelende materiaal van vetblussers verlaagt de temperatuur van de olie of vet, waardoor de vlammen zullen doven. Vetblussers worden voornamelijk gebruikt waar veel wordt gewerkt met vetten en oliën, zoals keukens.

Gecertificeerde vetblussers

Het Rijkstypekeurmerk is van toepassing op alle brandblussers van Brandveiligheidswinkel.nl, dus ook op onze vetblussers. Dit keurmerk verzekert jou ervan dat de brandblusser geschikt is voor het type brand dat wordt aangegeven op de blusser.n

Vetblussers in verschillende maten

Bij Brandveiligheidswinkel.nl heb je keuze uit verschillende maten vetblussers. Voor kleine gebouwen kun je kiezen voor een 2 liter vetblusser. Hiermee voorkom je gegarandeerd dat een kleine brand overslaat in een grote brand. Daarnaast bieden wij ook vetblussers aan van 6 en 9 liter. Deze zijn geschikt voor grotere gebouwen en branden zoals frituurvetbranden. Vetblussers van Brandveiligheidswinkel.nl zijn daarnaast ook vorstvrij. Dit betekent dat je de blusser ook buiten op kunt hangen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken of jouw vetblusser werkt als het gevroren heeft.

Hoeveel vetblussers heb ik nodig?

Ondernemers zijn volgens de NEN-richtlijn verplicht om een aantal brandblussers op te hangen. De hoeveelheid hangt af van de grootte van het gebouw. Heb je vragen over de NEN-richtlijn of wil je weten hoeveel blussers je nodig hebt? Neem contact op met Brandveiligheidswinkel.nl voor meer informatie en advies.

Waar kan ik de vetblussers ophangen?

Vetblussers worden geplaatst op plaatsen waar het risico van brand bestaat, bijvoorbeeld in de keuken. De vetblusser moet goed bereikbaar zijn en op maximaal 1 meter hoogte hangen gerekend vanaf de bovenkant van de blusser tot aan de grond. Branduitbraak is een stressvolle situatie. Daarom is het belangrijk om de vetblusser op de juiste plek op te hangen zodat je de brand snel kunt blussen!

Hoe vaak moet ik een vetblusser onderhouden?

Voor bedrijven is het verplicht om hun vetblusser jaarlijks te laten checken. Dit staat in de NEN 2559 norm weergegeven. Waarom moet dat? Als jouw vetblusser niet ieder jaar wordt gekeurd, loop je het risico dat de blusser in geval van nood niet goed werkt. Iedere vijf jaar heeft de blusser uitgebreid onderhoud nodig. Voor gebruik thuis is het ook aan te raden om de blussers te laten keuren. Zo ben je altijd verzekerd van gebruiksklare vetblussers!

Advies bij het kiezen van een vetblusser

Brandveiligheidswinkel.nl biedt verschillende soorten en maten vetblussers aan. Onze brandveiligheidsexperts assisteren je graag bij het vinden van een brandblusser die het beste aansluit op jouw veiligheidswensen. Neem voor advies contact op via 085 303 8270 of stuur een bericht naar info@brandveilignl.com.

Maak jouw omgeving nog veiliger

Met alleen een vetblusser is jouw omgeving nog niet 100% brandveilig. Bij Brandveiligheidswinkel.nl kun je naast vetblussers nog veel meer andere veiligheidsartikelen kopen om jouw omgeving nog veiliger te maken. Met een EHBO-koffer, rookmelder en een AED ben je op alle scenario’s voorbereidt!