Rookmelders

Bij Brandveiligheidswinkel.nl vind je verschillende rookmelders die jou direct laten weten wanneer rookontwikkeling plaatsvindt in jouw huis!

Toont alle 8 resultaten

Terug

Rookmelders van Brandveiligheidswinkel.nl

Met een rookmelder van Brandveiligheidswinkel.nl weet je zeker dat je op tijd bij een brand bent om de schade zoveel mogelijk te beperken. Op onze website vind je een ruim aanbod aan rookmelders, hittemelders en koolmonoxidemelders. Bestel jouw rookmelder veilig en snel bij Brandveiligheidswinkel.nl.

Verplichte rookmelders

Vanaf juli 2022 is iedereen in Nederland verplicht om per verdieping minimaal één rookmelder te hebben hangen. Dit staat aangegeven in het nieuwe bouwbesluit. Bij Brandveiligheidswinkel.nl kun je je daar alvast op voorbereiden. Op deze pagina vind je een groot assortiment rookmelders die voldoen aan alle eisen om jouw omgeving zo veilig mogelijk te maken.

Rookmelders redden levens

Wist je dat bij brand de meeste slachtoffers vallen door het inademen van rook? Dit komt doordat je reukvermogen niet meer werkt als je slaapt. Terwijl je slaapt wordt je dus niet wakker van de rooklucht. Rook bevat veel giftige stoffen die ervoor zorgen dat je in een diepe bewusteloosheid terecht kan komen. Met een rookmelder kun je gemakkelijk voorkomen dat je bij branduitbraak niet wakker wordt. Door het harde alarm in de rookmelder zul je snel wakker worden en kun je adequaat reageren op de brand. Hoe sneller jij een brand ontdekt, hoe sneller je jezelf en anderen in veiligheid kan brengen. Met een rookmelder van Brandveiligheidswinkel.nl ben je er als de kippen bij!

Waar moet een rookmelder hangen?

Een rookmelder kun je het beste ophangen op de plek waar de kans op brand het grootst is of op de vluchtroute. Wij raden aan om op elke verdieping een rookmelder op te hangen. Dit is bovendien vanaf juli 2022 verplicht. Hang de rookmelder op minimaal 50 cm van de muur of hoek op. Verder raden wij aan om een rookmelder op te hangen waar de slaapkamer aan verbonden is. Zo word je op tijd gealarmeerd wanneer je aan het slapen bent. Om jouw huis zo veilig mogelijk te maken adviseren wij om in iedere slaapkamer, leefruimte  en washok een rookmelder op te hangen. Een rookmelder in een ruimte met veel elektrische apparaten kan ook geen kwaad. Bestel jouw nieuwe rookmelder veilig en snel bij Brandveiligheidswinkel.nl.

Maak jouw omgeving nog veiliger

Naast een aantal rookmelders raden wij aan om ook nog andere brandveiligheidsartikelen in huis te hebben. Een blusdeken is bijvoorbeeld ideaal om verbranden snel te doven. Ga voor een schuimblusser om de meeste beginnende branden te kunnen blussen. Ook een EHBO-koffer is altijd handig om in huis te hebben om alle verwondingen te kunnen behandelen!