Poederblussers

Ben je op zoek naar een snel en effectief blusmiddel? Dan is een poederblusser de juiste keuze. Het assortiment van Brandveiligheidswinkel.nl bevat diverse typen poederblussers die bijzonder scherp geprijsd zijn!

Toont alle 7 resultaten

Terug

Informatie over poederblussers

De poederblusser is de meest verkochte soort brandblusser en staat bekend om zijn gigantische bluskracht en lange blusduur. Zo is een poederblusser maar liefst zesmaal krachtiger dan een CO2 blusser. Dit blusmiddel is daarom de juiste keuze wanneer een brand snel en doeltreffend geblust moet worden. Poederblussers zijn geschikt voor binnen- en buitengebruik. Ze zijn daarnaast vorstbestendig, waardoor je ze probleemloos in ruimtes kunt plaatsen waar de temperatuur onder het vriespunt ligt.

Hoe werkt een poederblusser?

Een poederblusser is eenvoudig in gebruik. Er komt een poederwolk uit de blusser zodra je het pinnetje verwijdert. Het bluspoeder gaat op moleculair niveau een reactie aan met de brandende stof, waardoor het verbrandingsproces stopt. Daarnaast wordt het bluspoeder verhit door de brand, waardoor het smelt en er een filmlaag over de brandende stof heen komt. Ontgassing is hierdoor niet meer mogelijk.

Hoe vaak moet ik een poederblusser onderhouden?

Voor bedrijven is het verplicht om hun brandblusser jaarlijks te laten checken. Dit staat in de NEN 2559 norm weergegeven. Waarom moet dat? Als jouw brandblusser niet ieder jaar wordt gekeurd loop je het risico dat de blusser in geval van nood niet goed werkt. Iedere vijf jaar heeft de blusser uitgebreid onderhoud nodig. Voor thuis gebruik is het ook aan te raden om de blussers te laten keuren. Zo ben je altijd verzekerd van gebruiksklare poederblussers!

Poederblusser kopen

In onze webshop verkopen we diverse soorten poederblussers, zowel voor de particulier als voor zakelijk gebruik. Onze brandveiligheidsexperts helpen graag bij het vinden van de poederblusser die het beste aansluit op uw situatie. Voor vrijblijvend advies kun je contact opnemen via 085 303 8270. Je kunt ook een bericht sturen naar info@brandveilignl.com.

Verschillende brandklassen

Elk type brandblusser is ontwikkeld voor het blussen van een bepaald soort brand. De verschillende soorten branden duiden we aan met de volgende brandklassen:

  • Brandklasse A: het branden van vaste stoffen. Bijvoorbeeld papier, stof of hout.
  • Brandklasse B: het branden van een vloeibare stof. Bijvoorbeeld benzine of olie.
  • Brandklasse C: het branden van gas. Bijvoorbeeld aardgas of lpg.
  • Brandklasse D: het branden van metaal. Bijvoorbeeld aluminium of magnesium.
  • Brandklasse E: het branden van een apparaat door een probleem met de elektriciteit.
  • Brandklasse F: het branden van olie of vet. Bijvoorbeeld bakvet of frituurolie.

Poederblussers zijn geschikt voor het blussen van branden in categorie A, B en C. Bij het kopen van een poederblusser dien je altijd rekening te houden met de mogelijke brandgevaren waar je mee te maken kunt krijgen. Wij kunnen jou hierover ook informeren en adviseren. Neem gerust contact met ons op.

Nevenschade

Een poederblusser blust doeltreffend en snel, maar er is na het blussen vaak wel sprake van nevenschade. Dit komt door de poederwolk die vrijkomt. Met name bij elektronische apparatuur kan een poederblusser schade veroorzaken. Wanneer snel blussen absolute noodzaak is en de mogelijke schade slechts bijzaak, is een poederblusser de juiste keuze.

Groot assortiment

Sluit een poederblusser toch niet helemaal aan bij jouw wensen? Bij Brandveiligheidswinkel.nl kun je ook terecht voor het kopen van:

Naast brandblussers hebben we tal van andere brandveiligheidsproducten. Denk hierbij onder andere aan:

Benieuwd naar al onze producten? Het volledige assortiment bekijk je in de webshop.

Contact

Heb je meer informatie nodig over onze poederblussers of kunnen we jou ergens anders bij helpen? Neem dan contact op via 085 303 8270 of stuur een e-mail naar info@brandveilignl.com.